172. A koreai konyha hat legje (szerintünk) - Korea 5.
2015.07.04. 11:42
Időről-időre megkérdezik tőlünk, hogy tényleg bármit megkóstolunk-e. Igen, amit bárhol a világon emberi fogyasztásra alkalmasnak tartanak, megesszük. (Egyszer biztosan.) Jó, nem kell mindent szeretni... A koreai konyhával azonban nem nagyon lehet melléfogni. Egészséges, változatos, csípős és…
171. A savanyítás világbajnokai. Nem is bemcsi, nem is komcsi, hanem kimchi! - Korea 4.
2015.06.30. 15:35
A kimchivel (ejtsd: kimcsi) már akkor megismerkedtünk, amikor még be sem tettük a lábunkat egy étterembe. A kötelező cuki fotózkodásnak ugyanis elmaradhatatlan eleme, hogy széles mosolyra húzzuk a szánkat, ehhez pedig a CSÍÍÍZ helyett, azt kell kiabálni, hogy: KIMCSÍÍÍ. A fermentált káposzta igen…