15. "London Muslim Patrol"

2013.01.20. 17:56

A videót a napokban töltötték fel a Youtube-ra. A magukat "Muszlim őrjáratnak" nevező fiatalok meglehetősen agresszívan jelzik mindenkinek, aki arra jár, hogy ők most muszlim területre léptek, és itt a megfelelő öltözködési szabályok érvényesek, az alkohol pedig tilos, akinél alkoholt látnak, el is veszik tőle. Amikor a járókelők megpróbálnak arra hivatkozni, hogy ez itt Nagy Britannia, akkor az őrjárat tagjai visszaszólnak, hogy Britannia nem is olyan nagy, és ők itt a muszlim törvényeket vezetik be. A film vége felé egy baleseti helyszínt látunk, ahol egy biciklistát ütöttek el. A narrátor szerint azért, mert ivott. Egy másik felvételen egy - szerintük nem megfelelően öltözött - nőt ábrázoló plakátot égetnek el az őrjárat tagjai.  A videó, ahogy felkerült a Youtube-ra hatalmas felháborodást, és vitát váltott ki, nem csak a szigetországban.  mert valós problémákat feszeget.  Egyrészről vannak (nem csak Londonban, Európa legtöbb nagyvárosában) olyan területek, amelyek már tényleg muszlim  zónának számítanak. (Nagy Britanniában ma mintegy 2,5 millió muszlim él, míg az ötvenes években alig 30 ezer.)  Ezek a területek egyre nőnek, ahogy a lakosság aránya változik. (Belgiumban, Hollandiában a ma született újszülöttek fele muszlim családba születik.) A fiatalok, bár "bevándorló származásúak", de már nemigen kötődnek őseik földjéhez, őseik hitét viszont -talán éppen ezért - gyakran sokkal vehemensebben követik, mint azok, a nemzedékek, akik eljöttek mondjuk Pakisztánból. Brit muszlimnak vallják magukat, és csak a vallás különbözteti meg őket a többségtől. A Scotland Yard vizsgálódik, a hivatalos brit muszlim szervezetek siettek elítélni a fiatalok tevékenységét.  Az alkohol persze valóban komoly társadalmi probléma Nagy-Britanniában (is). csak nem biztos, hogy így a legszerencsésebb küzdeni ellene.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebookon is.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkalandor.blog.hu/api/trackback/id/tr925029118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sorhajóhadnagy 2013.01.20. 20:14:12

A boldogult Szovjetunióban létezett a druzsina intézménye, és tagjai - a druzsenyikok - valami hasonlóval foglalatoskodtak, társadalmi megbízás keretében. Szóvá tették, ha valakinek hosszú volt a haja, rövid a szoknyája, egyebek. Az itallal valamivel elnézőbbek voltak. Aztán a váltás hajnalán előkerültek a "ljubercik", akik már elvi alapon fel is pofozták azt, aki szerintük vétett a nemzeti normák ellen. Ők is eltűntek. Ezek a barmok is el fognak tűnni.

Ajószűcs 2013.01.20. 21:00:57

@sorhajóhadnagy: Ezek a fiúk azt hiszem inkább az iráni baszidzsoot akarják másolni. Ők azok, akik elkaptak embereket a régi szép időkben, amiért különnemű ismeretlennel utaztak együtt a liftben, vagy ültek egy padon.