Egy kis tanmese következik arról, hogy aki egy részről okos, más részről lehet tökéletesen hülye is.

PW-2012-11-22-frampton.jpg

Paul Frampton 70 éves, elméleti fizikus. A University of Northern Carolina professzora, az Egyesült Államok Energiahivatalának  fő szakértője. Kiváló elme, aki olyan témákban publikál - gyakran  Nobel-díjasok társaként - , mint a "magasabb dimenzióban megfigyelhető anomáliák explicit értékelése", a "kiralitás kommutátor és vektor mezonok" avagy a "királis dilepton modell", De nem csak az elméleti fizikai modellek érdeklik, hanem azok a modellek is, akik más fizikai tulajdonságaikkal tűnnek ki.  Például ő: 

Denise_milani_dukes_hot.jpg

Denise Milani cseh bikinimodell.  1980-ban született Csehszlovákiában, ahol hamarosan kitűnt természetesen nagy melleivel, amikkel szép karriert is futott be. 2007-ben Miss Bikini Worldnek választották. Mi tagadás nem tűnnek éppen összeillő párnak.  De az idős prof nem így érezte. Négy éve vált el feleségétől és új asszonyt akart magának, persze csakis 18 és 35 között, mert egyrészről az jobban mutat mellette, másrészről meg még gyermekeket is akart az idősödő úr. Fel is regisztrált egy netes társkereső oldalra. Először egy kínai hölggyel ismerkedett, akit meg is látogatott, de miután egy óra beszélgetés után sem történt semmi, inkább hazament Kínából. Aztán viszont megismerkedett Denise-zel. 

Hosszan csetelgettek, közben a nő elmondta, hogy már nagyon unja a modellkedést, és szeretne megállapodni egy érettebb úr mellett. Paul szerint abszolúte tökéletes párt alkottak, mert ő okos, a nő meg szép, és ez így jó.  Miután alaposan összebarátkoztak meg is hívta Pault egy fotózásra a bolíviai La Pazba.  De mire némi késéssel - gond volt a modell által küldött repülőjeggyel - a prof megérkezett, Denise-nek sajnos el kellett mennie. Majd megkérte Pault, hogy ugyan már hozza utána néhány cuccát.  Innen már gyakorlatilag mindenki - Paul Frompton kivételével - tudja mire megy ki a történet.  Ő viszont elment egy gyanús sikátorba, ahol egy nem kevésbé gyanús kinézetű alak odaadott neki egy szakadt fekete gurulós bőröndöt látszólag üresen.  Emailben a hölgy mondta, hogy ez neki "érzelmileg fontos". Na ja.  Aztán Buenos Airesben, ahol átszállt volna Frampton,  kiemelték őt a vámosok. És ugye senkit nem lep meg, hogy a nő kisbőröndjének titkos rekeszében két kiló kokain volt. 

A prof előadta a történetét az argentin hatóságoknak és kb. körberöhögték. A nem túl jó körülményeiről híres Villa Devoto börtönbe került, ahol viszont azonnal helyi celeb lett. Nem csak rabtársait oktatgatja, hanem emailben és telefonon továbbra is tartja a kapcsolatot doktoranduszaival, sőt publikál is (Devoto University Campus megjelenéssel), néha kijár előadást tartani egy helyi egyetemre is.  Közben megvolt a pere, ahol ő elmondta történetét, az ügyészség viszont kézírásos papírokat mutatott be, amelyeken állítólag ő számolgatta, mennyit is lehet keresni a drogon. Védője szerint nem tudott semmit, és annyira el van telve saját eszétől, hogy az már kóros. A bíróság szerint nem az. 16 évet kapott. Fizikus társai, köztük egy Nobel-díjas is közben gyűjtést kezdtek, ügyvédre,  hogy legalább házi őrizetben tölthesse le hátralévő időt.  Íme a honlap.

hpf.org.jpg

És közben mi történt Denise-zel? Nos ő éppen szülővárosában, Frydek-Mistekben  vásárolt a Tescóban, amikor mondták neki, hogy hallották a nevét a rádióban. Semmit nem tud semmiről. A Facebook adatlapját meg az emailjét, állítólag, meghekkelték, és visszaéltek a személyiségével. 

Azóta az is kiderült, ez nem az első ilyen eset. Múlt évben egy új-zélandi nő (szintén idősebb, és szintén tudományos pályán mozog) ismerkedett meg neten egy argentin úrral, majd egy hasonló történetnek négy és tíz hónap börtön lett a vége. Az amerikai drogellenes hatóságok szerint ez egy meglehetősen új módszere a drogkereskedőknek, a legtöbben azért tudnak arról, hogy mi van csomagban. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebookon is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkalandor.blog.hu/api/trackback/id/tr455125673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luighi 2013.03.10. 22:53:00

na akkó' most matyizhat a milanira ítéletnapig az 'okos' kiválasztottnak látszó...

Blogger Géza 2013.03.11. 00:10:17

Isteni sztori. :) Mondjuk ott már tényleg gyanút kellett volna fognia, amikor egy cseh modell Bolívia és Argentína között repked és nem is látható...

Emmet Ray 2013.03.11. 00:25:38

Jó sztori, bár nem valami friss, mert ha elolvasod a honlapot, kiderül, hogy már házi őrizetben van és valószínűleg 2014 májusában szabadul. Volt egy Index-dokusorozat a dél-amerikai börtönökben sínylődő magyar drogfutárokról, nekik sajnos nincsen ilyen Nobel-díjas hátszelük. Mert ha ilyen történik egy hétköznapi emberrel, akkor neki annyi, még a tárgyalást is évekig várhatja.

Measurer 2013.03.11. 01:44:22

Az igazságügyi orvosszakértők szerint narcisztikus skizoid személyiségzavarban szenvedő, 450 szakmai publikációval rendelkező Frampton 4 év 8 hónapnyi (szerencséjére nem 16 évnyi) büntetése a külföldieknek járó kedvezménnyel megfeleződik, majd kiutasítják.
Elképzelése szerint azért lettek volna összeillő pár, mert ő a populáció legmagasabb intelligenciájú 1%-ában, mig a modell a legszebb 1%-ban van benne.
www.nytimes.com/2013/03/10/magazine/the-professor-the-bikini-model-and-the-suitcase-full-of-trouble.html?pagewanted=all&_r=0

kyanzes (törölt) 2013.03.11. 08:12:29

Ekkora koponyaként igazán érthetne a valószínűség-számításhoz. "Mi az esélye, hogy ez a nő engem akar?" Hamar rájött volna, hogy bárhogyan rendezgeti az egyenletet, az egyik oldalon mindig egy nulla van.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.11. 09:31:49

Hihetetlen, hogy egyébként magukat okosnak tartó emberek mennyire nincsenek tisztában a világgal...

belekotty 2013.03.11. 09:49:48

@kyanzes: Akkor a másik oldalon is. Örök a régi mondás - "Ha valami túl szép, akkor nem érted."

belekotty 2013.03.11. 09:54:08

@doggfather: Nincs ebben semmi hihetetlen. Egy földművesnek is lehet több realitás érzéke, mint egy elszállt matematikusnak.

moshi (törölt) 2013.03.11. 11:10:26

Vétek lenne kiimádkozni a börtönből, önző módon elvennénk tőle a lehetőséget, hogy tanuljon a saját hibájából.

gacsat 2013.03.11. 12:36:21

@kyanzes: Ám ha a kérdés úgy merül fel: Akarja-e a csaj a pénzemet, az amerikai útlevelet, és egy vélhetően igen jó képességű gyereket, már más lessz az eredmény.

gacsat 2013.03.11. 12:38:40

@moshi: Meg a bolíviai egyetemistákról.
Ide illik még Rejtő Jenő írása, mely szerint az egészen fiatal lánykák, és az egészen öreg tudósok naivitása hasonló.

s 2013.03.11. 13:04:25

Ha egy ilyen nő kér meg rá, akkor egy vasúti szerelvény rakomány kokaint is habozás nélkül átviszek még a mexikói határon is. Eszelősen dögösen néz ki.

kifordított nagyanyó 2013.03.11. 13:07:03

Jó a csaj,ezért megérte.:P

Bobby Newmark 2013.03.11. 14:21:13

@s: Nem egy ilyen nő kérte meg, hanem a nevében valaki más. Nem találkoztak, nem beszéltek. Cseteltek meg emaileztek.

Ööö, várj, felejtsd el, amit mondtam. Izé... nézz ebbe a világító vörös fénybe, oké?

Nna, szal látod azt a csajt ott fenn a képen? Az én vagyok. Az írásod alapján nagyon szimpatikus vagy, nem lenne kedved átugrani hozzám? Ja, és ha jössz, elhoznád egy táskámat Aradról? Véletlenül ott felejtettem a múltkor...

s 2013.03.11. 14:54:08

@Bobby Newmark: Okés, de akkor leszopsz. Naponta háromszor egy hétig. Hogy néz ki a táska . . .

piszter 2013.03.11. 15:03:13

sajna nincs olyan nő a földön, akiért egy napot is ülnék egy cella mélyén. na jó, van. a lányom.

AvgDvl 2013.03.12. 11:21:46

Az emberi agy és a f*sz egyaránt vérrel működik.

Az a probléma, hogy nincs annyi véred, hogy a kettő egyszerre is működjön.