Úgy mondják, egy nő két dologért képes mindenre, hogy ne legyen gyereke, és hogy legyen. Ez utóbbiért például csempészetre is kapható. Nem kábítószerre, hanem a gyermek előállításához feltétlenül szükséges spermára gondoltunk. 

article-2188348-14880C0B000005DC-42_634x423 (1).jpg

A képen látható csecsemő Muhammad Ziben a múlt év augusztusában született, egyike a "csempészbabáknak". Apja, Ammar Ziben büntetését tölti egy izraeli börtönben. 1997-ben ő is részt vett egy terrortámadás előkészítésében - 14-en haltak meg akkor egy jeruzsálemi piacon. Ammar felesége, Dalal akkor tizennyolc éves volt.

article-2188348-14880A72000005DC-483_306x423.jpg

Ahogy egy hagyománytisztelő muszlim családhoz illik, szerettek volna gyermeket, férje börtönbüntetése azonban ezt mindeddig lehetetlenné tette - Izraelben nincs hagyománya az ú.n. "házastársi viziteknek". (Legalább is nem olyanoknak számára, akiket terrorcselekmények kapcsán ítéltek többszöri életfogytiglanra.)

A kis Muhammad apja azonban, az anya állítása szerint, a börtönben ülő férj.  A spermát - egyelőre titkolt módszerrel - a börtönből csempészték ki. Az inszeminációt a nabluszi Al-Razan Termékenységi Központban végezték, ahol állítólag gyakorlatilag sorban állnak a nők a hasonló csempészett spermacsomagokkal. A beavatkozást végző Dr. Szálem Abu Khaiziran mindenkit megnyugtatott - több brit lap is írt erről -, a szállítást klinikailag megfelelő eszközzel végezték. (A részleteket már csak azért sem mondják el, mert nem akarják lebuktatni a spermacsempészeket.) 

article-2188348-14880BF7000005DC-13_634x423.jpg

A klinikán természetesen - hiszen mégiscsak egy hagyománytisztelő muszlim közösségről van szó - a férj és a feleség családjából is igyekeznek  tanúkat bevonni, hogy bizonyítsák a sperma eredetét.A nők pedig, hogy ne keveredjenek gyanúba, el is terjesztik, hogy hogyan estek teherbe. Különben még a mártírnak tekintett terroristafeleségeket egyszerű szajhának néznék. Zibenéknél szó sincs erről, apósék bizonyosak abban, hogy menyük igen tiszteletreméltó életet él.  Muhammad nem is a legelső gyermek, hiszen - hasonló módon - már született egy kislánya is, sőt, azóta útban van a harmadik gyermek. A mesterséges megtermékenyítést a kórház az ilyen feleségeknek ingyen végzi el. (Iszlám jótékonysági szervezetek járulnak hozzá a költségekhez.) Az orvosok szerint ezeknek a gyermekeknek is joguk van megszületni, attól függetlenül, hogy apjukat elítélték. 

Az izraeli büntetésvégrehajtás szóvivője kételkedik. A nők nem kerülhetnek semmilyen fizikai kontaktusba a férjeikkel - még egy kis kapszulát is lehetetlen lenne átadni, falon keresztül tartanak csak kapcsolatot. A sperma pedig sérülékeny jószág, bár egyesek szerint akár 48 órát is kibír megfelelő körülmények között szobahőmérsékleten úgy, hogy még használható legyen.  Azért nem lehetetlen a feladat - tette hozzá a szóvivő -, hiszen segítői bárkinek lehetnek, így titkos utakon egy kis dobozka akár pár óra alatt kikerülhet a cellából. 

Volt, aki le is bukott, igaz, ő nem arab volt. Jigal Amir, Jichak Rabin miniszterelnök merénylője 2006-ban próbált egy adag spermát kicsempésztetni a feleségének, de megtalálták. Később ő kapott engedélyt a "házastársi látogatásra", és így született gyermeke.

Az anyákat egyelőre nem büntetik a "bűnös úton fogant" gyermekért. Még mielőtt hurrognánk, hogy ez milyen lenne már, volt erre is eset. Igaz, nem Izraelben. 

Az Egyesült Államokban egy Regina Granato nevű nőt elítéltek, mert férje - aki egy maffiaügyben volt érintett - hasonló módon, csempészett spermával történt mesterséges megtermékenyítéssel nemzette neki Gianna lányukat. Az ügy elég nagy port vert fel Amerikában. A vád természetesen nem az volt, hogy gyermeket csináltak, hanem az, hogy ennek lebonyolítására, a kis edényke átadására, egy börtönőrt vesztegettek meg. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebookon is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkalandor.blog.hu/api/trackback/id/tr605135994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.