Azt, hogy az arab sejkek nem a mélyértelmű művészfilmekért mennek Cannes-ba, a filmfesztiválra tulajdonképpen eddig is sejtettük. Sokkal jobban vonzza őket a fény, csillogás, no meg a sok, szép ruhába öltözött kikent-kifent leány és asszony. De hogy pontosan mi is zajlik a luxusjachtok kabinjaiban, arról most kapunk egy kis ízelítőt először. (Hála a Hollywood Reporternek.) A történet főszereplője egy bizonyos Elie Nahas.  

w460.jpg

48 éves, libanoni, keresztény üzletember, a legjobb körökben mozog hazájában, modellügynöksége van, és minden jó nőt ismer az országban. Sógornője ünnepelt énekesnő, Cyrine Abdel Nour. Íme, egyik dala:

Nahas nem most bukott le - 2007-ben már elfogták -, de hogy-hogy nem, akkor a francia hatóságok altatták az ügyét, majd tizenegy hónap előzetes után elengedték.  Nahasnak ugyanis igen magas körökben voltak barátai. Legjobb cimborája, akinek 2004-ben a szülinapi buliját is megszervezte Marrakechben szerény egy millió euróból - sztárvendég Kevin Costner -, maga Moatasszem Kaddafi volt, a líbiai diktátor negyedik fia. A partik jelentős része állítólag az ő - ó jaj, micsoda elnevezés - Che Guevara nevű jachtján zajlott. Aztán, a múlt évben, mikor Moatasszem apukája már megbukott, az ügy is bámulatosan felgyorsult, Nahast távollétében el is ítélték. A libanoni üzletember persze a HR-nek állította, hogy őt korábban engedték el jogszerűen, és most éppen politikai kapcsolatai miatt akarják befeketíteni. 

De milyenek is voltak ezek a bulik? Egy Daisy fedőnevű hölgy mesélt róluk.  A Cannes-i kikötőben a filmfesztviál idején mintegy 30-40 luxusjacht horgonyoz.  

article-2322573-19B739E0000005DC-30_634x423.jpg

A jachtokon kb. 10-10 meztelen, avagy minimum félmeztelen lány teljesít szolgálatot. Az este végén kis borítékokat kapnak, nagy pénzekkel. Daisy állítja, volt, amikor 40 000 dollár - majd 9 millió forint - volt az egyikben. És, hogy kik vannak a jachtokon, akik ilyen bőkezűek? "Az arabok a legbőkezűbb emberek a világon - mondja Daisy.-  Ha tetszel nekik, sok pénzt adnak.   Általában minimum 10 ezer euróval a tárcájukban mászkálnak, de az olyan nekik, mint a papírszemét. Meg se számolják, úgy adják az ajándékot. "

pr.jpg

(A kép illusztráció)

Az ügyben nyomozó egyik jogász persze állítja, bizonyítékai vannak, hogy a bőkezűséget sokszor nem a magánvagyonukból fedezték, hanem ismert közel-keleti cégek, sőt gyakran maga a líbiai nagykövetség állta a cechet. Mindezt Nahas is megerősíti - állítja, ismeri a rendszert, de nem ő volt a főnök. 

Ő mesélte el azt is, hogy akik a hajókra nem férnek fel, azok azokban a szállodákban telepednek meg, ahová az arabok járnak - egy amerikai újságíró szerint onnan lehet megismerni a hölgyeket, hogy ők a legjobban öltözöttek, és nem dohányoznak.

article-2322573-19B77B9F000005DC-105_634x435.jpg

A efféle elegáns lobbyban várakozó hölgyeknek az urak egyezményes kézjelekkel mutatják a szobaszámukat, a hölgy oda felmegy, majd élményekkel, és sok pénzzel távozik. Ez bár általában jóval kevesebb, mint a hajón  - egy estéért azért így is elkérnek 4000 eurót, azaz több, mint egy millió forintot. (Összehasonlításképpen, a francia sajtó szerint az átlagos helyi  prosti egy menetért 75 eurót kasszíroz.)

Az urak tehát nagyrészt szaúdi, katari, emirátusi kőgazdagok. És a hölgyek?  Nahas az egész világról hozott jó nőket Cannes-ba. Jó kapcsolatai voltak Venezuelában, Brazíliában, Oroszországban. De - ennyiért - még B - C kategóriás amerikai színésznők is kaphatók. (Van, aki külön fizet azért, hogy egyszer egy igazi sorozatszereplővel tölthessen egy éjszakát.) Carole Raphaelle Davis, francia színésznő szerint meglehetősen gyakori, hogy Hollywood második vonalából színésznők járjanak a fesztiválra, hogy "idősebb közel-keleti urakkal randevúzzanak". A dolog piszkos részén amúgy is állítólag öt perc alatt túl vannak, a többi meg udvarlás, beszélgetés, amiben az arabok amúgy is jók. Bár Davis szerint ez is csak prostitúció, a résztvevő színésznők szerint csak kaland. 

Az arab urak persze az arab hölgyekért fizetnek igazán - de nem holmi Ruby kell nekik, hanem ismert társasági nők.  Ennyiért pedig már olyat is lehet kapni. Az arab sajtóban már neveket is emlegetnek. A legismertebb (ott) Lamitta Frangieh, volt libanoni szépségkirálynő és színésznő.

lamitta_franjieh_photo01.jpg

Külön pikantériája a dolognak, hogy a hölgy nem csak szép, és híres, de az ország  egyik legpatinásabb keresztény politikus-családjából származik, felmenői között több államelnök is volt.  Ő persze mindent tagad, és állítja, hogy konzervatív neveltetésével még a mélyen kivágott ruha sem fér össze. Nahas úr pedig állítja, ő a honfitársnőinek csak az utazását szervezte, és fogalma sincs arról, mit csináltak a Che Guevara fedélzetén. Libanont minden esetre momentán nem hagyja el, mert fél, hogy megint lesittelik. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebookon is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkalandor.blog.hu/api/trackback/id/tr265309069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.22. 13:24:49

Kaland??
jó hogy nem előtanulmány egy újabb prety woman filmhez...

Nem is értem, ha már eldönti valaki, hogy prostituálja magát minek a szép elnevezés??