Valamilyen szinten minden munkahely szopás. De egy egyiptomi vallásjogász ezt egészen komolyan, sőt szó szerint venné. és ez csak egy az iszlám világ tíz legabszurdabb fatvája közül. 

Lehet, hogy most sokan meglepődnek, vagy megbotránkoznak, esetleg szimplán hülyének néznek, de bizony a szunnita iszlám sokkal demokratikusabb vallás, mint bármely keresztény történelmi felekezet. Se pápa, se püspök, se szent szinódus, se püspökkari konferencia, de dogmák vagy kiskáték sem korlátozzák a vallástudósok munkáját. A Koránt  - bizonyos keretek között persze - szabadon lehet értelmezni. A hagyomány persze nagy úr, még nagyobb a tekintély. De formális korlátozás nincs. A tizenkilencedik - huszadik század létrehozott valamit, ami nagyon halványan emlékeztet a keresztény egyházi szervezetre, de most is a vallástudósok függetlenek. Döntéseik éppen ezért messze nem kötelező erejűek. Baj is lenne, ha azok  lennének, mert - és erről szól ez a mai poszt - vannak közöttük elég furcsák is. 

De mi az a fatva? Olyan iszlám vallásjogi döntés - leggyakrabban egy kérdésre adott válasz -, amit egy arra feljogosított személy vagy testület (mufti, vagy fatvatanács) hoz, amely olyan vallásjogi vagy hitéleti kérdésben ad tanácsot, amelyben sem a Korán, sem a Mohamed mondásait megörökítő hádiszok, sem a muszlim hittudósok közmegegyezése, az idzsma nem ad egyértelmű orientációt. 

Először a modern köztudatba Salman Rushide esetében került,  1989 februárjában Khomeini ajatollah egy efféle vallási döntvényben nyilvánította ki, hogy az angol-indiai írót az igazhitűek kötelessége megölni. Azóta nyugaton sokan hiszik, hogy a fatva, valamiféle halálos ítélet, pedig a legtöbbet, sőt szinte összeset egészen profán ügyekben hozzák. Sőt, néha egészen döbbenetesek is vannak. Egy libanoni blog összegyűjtötte az utóbbi évek legabszurdabbjait: 

1. Szoptatás 

A kérdés arra a problémára ad választ, hogy a modern munkahelyeken férfiak és nők együtt dolgoznak. Ez pedig nem fér össze - az egyiptomi hittudós, Ezzat Ataja szerint - a hagyományos iszlám társadalomképpel. De megvan a megoldás. A férfinak legalább ötször kell szopnia a nő melléből és akkor az a mostohaanyjának számít. Akkor meg már nyugodtan lehetnek együtt akármilyen helyzetben. No, ki-ki próbálja ki a munkahelyén! Bocs, Marika, ideadná a kedves mellét, mert szeretném, ha mamának szólíthatnám? A reakciókat lehet kommentben küldeni. 

adult breastfeeding1.jpg

2. Biztonsági öv.

Ezt már az őrült fatvák őshazájában, Szaúd-Arábiában, adták ki. Tiltja a biztonság öv használatát. Miért? Mert ha Allah azt a sorsot szánta neked, hogy egyszer egy balesetben halj meg, akkor abba te mindenféle biztonsági intézkedéssel ne avatkozz bele! 

3. Öld meg Miki egeret!

Muhammad Al-Mudzsahid - szintén szaúdi - vallástudós már nem csak Salman Rushdie-t, hanem Mickey Mouse-t is a bitóra küldené. Mert, mint amerikai teremtmény, a gonosz szolgája, sőt maga a Sátán. Javasoljuk a Disneynek, hogy következőre egész estés rajzfilmet csináljon Miki egér és az öngyilkos kommandó címmel. 

e.png

4. Banán

Szintén szaúdi lehet annak a fatvának a kiadója, aki szerint a nők, még a zöldségesnél sem nyúlhatnak banánhoz vagy uborkához. Sejtjük, mi járhatott az eszében, amikor ezt megálmodta. 

5. Emotikonok

Miltaka Ahl Al-Hadisz szerint tilosak. Mert Allah teremtményeit ábrázolják, ami tilos.  (Ez az, amit még valamilyen szinten logikusnak is érzek - a szunnita iszlám szigorúan tiltja az emberábrázolást. )

6. Polio

Egy pakisztáni hittudós szerint a férfiaknak tilos a gyermekbénulás elleni  védőoltás. Hogy miért, mert azt a zsidók találták ki, hogy impotenssé tegyék a derék muszlim férfiakat, és különben is, aki megkapja, az onnantól csak a kecskével akarja csinálni. A tudjuk mit. 

7. Székek

Egy jemeni bölcs, Al-Habib Omár bin Muhammad szerint a nőknek tilos székre ülni. Mert akkor altestüket a széken keresztül a dzsinnek megtámadják, és azok titokban paráználkodnak velük. Na, sok felnőttfilmet láttam, de úgy látszik, a jemeni klerikusok még Kovi fantáziáján is bőven túltesznek. 

8. Foci

Abdallah al-Nadzsdi szaúdi mufti szerint tilos - illetve szabad, ha a dzsihádra való felkészülés része. Olyan lehet ez, mint a szex, és a gyerekvállalás azt hiszem. Szórakozásból tilos, kötelességből szabad. 

9. Vizelde

Abd al-Vahhab al-Truajri szerint férfiaknak szigorúan tilos a nyilvános vizeldében pisilés közben beszélgetni. Sok magyarázat nincs hozzá, talán azért, nehogy a nemi szervükről beszélgessenek, és olyan témákra terelődjön a szó, amik illetlenek? Milyen szexuális fantáziái lehetnek a csávónak, de tényleg? 

10.  Légkondi

Abu al-Bara' szaúdi mufti szerint az asszonynak, ha a férje elmegy otthonról ki kell kapcsolni a légkondit. Nehogy aztán a szomszéd azt higgye, hogy valaki van otthon (pedig ugye van), átjöjjön, oszt véletlenül egyedül találja az asszonyt, és akkor meg aztán, jajj, mi meg nem történhet. (Azt hiszem, ő is túl sok jön-a-szerelő-és-azonnal-az-ágynak-esnek típusú pornót nézett titokban.)

Ezeket végigolvasva kétségtelenül örömteli tény, amit Tantavíi sejkh, a szunni világ legtekintélyesebb intézményének, a kairói al-Azhar egyetemnek a vezetője mondott, hogy még az ő fatvái sem kötelező érvényűek. Tehát, akinek tetszik betartja, akinek meg nem, az nem. Az élet és az efféle fatvák közti ellentmondást egyébként persze az illető országok vallási vezetői pontosan érzik - Szaúd-Arábia főmuftija a televízióban jelentette be, véget akar vetni az efféle abszurd fatvák gyakorlatának. Allahnak hála. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebookon is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkalandor.blog.hu/api/trackback/id/tr225315809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2013.05.25. 00:03:22

Igen, hát ez kb. ugyanaz, mit amikor a keresztény papok a prédikációikban néha egészen elképesztő dolgokat mondanak. Nehéz ellene mit tenni.

Maretz 2013.05.25. 00:08:27

Amúgy ilyen összeállítások az amerikai törvényekből is szoktak keringeni:) Azok speciel sokkal bizarrabbak és szórakoztatóbbak... Bár azért egyes muszlimok is beírhatják a pirospontot, hogy sikerült ilyen baromságokat kitalálni!

NemNick 2013.05.25. 00:10:48

@Blogger Géza: Segíts ki pár konkrétummal, kérlek.

Tényleg érdekelne, miről tudsz.

Rodolfo63 2013.05.25. 00:22:20

@Maretz: 10 nőnél több nem lakhat egy épületben (mert akkor az már kupi)

egyik kedvenc usák törvényem :)

tapolcai evolúciós zsákutca 2013.05.25. 01:05:56

Azt hiszem a kommentelők ellen is kibocsájtok egy fatvát, mert itten az igazhitűeken gúnyolódnak.

V.A. 2013.05.25. 02:54:23

Itt látszik,mire vezet az, ha komplett társadalmak teljes szexuális elfojtásban élnek, és az ebből fakadó szexuális perverziók uralják a tudatukat az élet minden területén.

légügyi megfigyelő 2013.05.25. 06:28:26

@Blogger Géza: Nem kell templomba járni felkészületlenül. Én így jártam egy közeli barátom esküvőjén és a "szentbeszéd" alatt felkeltem és kijöttem a templomból, merthogy merő politizálásba csúszott a lelki vezető.

Vagyis, készülj fel bármire és nem ér meglepetés. Vagy ne menj oda, csak ha nem beszél a pap.

légügyi megfigyelő 2013.05.25. 06:32:53

@tapolcai evolúciós zsákutca: Én az igazhitűekre bocsátanék ki egy fatvát, ha a fatvaellenes oldalakat bújják.

The Lost Soul (törölt) 2013.05.25. 06:37:01

a 2. fatvát eleve "ba**hassák", elvégre az autókban immáron kötelezően légzsák is van. tudom, alapesetben csak igazán övvel hatásos, de akkor is véd :-)

légügyi megfigyelő 2013.05.25. 06:37:02

@NemNick: Szerintem fáradj be valamelyik - esetleg több - templomba és hallgass figyelmesen. Nyitott füllel, és persze nem a Bibliáról vagy a liturgiai elemekről van itt szó, hanem a saját kútfőből összetákolt prézsmitálásról.

Általánosítottam, elnézést, bizonyára vannak olyan lelkészek és papok, akik mentesek a kereszténységtől idegen eszmék szentbeszédekbe és prédikációkba foglalásától.

légügyi megfigyelő 2013.05.25. 06:55:23

@The Lost Soul: a biztonsági öv nélkülö légzsák kifejezetten veszélyes. Egyébiránt egyeslégzsákokat ki lehet kapcsolni, másrészt megoldható az is, hogy ne lépjen soha működésbe a légzsák, nem kell ütközéses balesetben részt venni. Ennek módjai: tevés, gyalogos, kitudjamilyen biztonsági öv nélküli közlekedés, valamint a ki sem mozdulás, hiszen ha az a sorsa valakinek, hogy balesetben hal meg, ráomlik a háza.
ám maga a ház is problémás, mert a sorsba való beavatkozás az is, hogy nem kap az illető megfázást a hideg szaudi éjszakában, vagy nem süti cakkosra a nap, mert árnyékadó házat épít magának. Maga a ruházkodás is eleve a sorssal való oktalan vetekedés: tesség sorsa szerint melanómával és hőgutával elpatkolni annak, aki olyan helyre pottyant, Inshallah!

Alighanem minden vallás réme a dogmatizmus, amint minden viselkedési normáé is az, még ha ez a kettő nem ia azonos.

dbeata 2013.05.25. 07:07:09

"Valamilyen furcsa oknál fogva a többség erőteljesen szexuális töltetű. Ki érti ezt?"

Megpróbálkoznék érteni! Végy egy átlag szexuális tevékenységet, tiltsd, bélyegezd meg, nehezítsd törvénnyel, ítéld el, és máris kész a gőzölgő, forró, ínycsiklandozó afrodiziákum!

"sem nyúlhatnak banánhoz vagy uborkához"
Hehehe :P hát ennyire fantáziátlannak vagyunk tekintve?

"és azok titokban paráználkodnak velük" Hol is lehet ilyen széket venni??? :)))

"Szórakozásból tilos, kötelességből szabad. " Na, most tanultam valami újat, tényleg kezd tetszeni ez az iszlám vallás, vagy mi.

"és akkor meg aztán, jajj, mi meg nem történhet" Mondom, ezeknek mindenről "AZ" jut eszébe...

Rossz az, aki rosszra gondol!

kalandfereg 2013.05.25. 07:15:05

Amúgy ha megfigyelitek a keresztényeknek is állandóan a szexen jár az eszük.
Nagynéném pl. (korosodó aggszűz) állandóan azzal volt elfoglalva, hogy az ember ne a pinája meg a fasza előtt lógassa az imára kulcsolt kezét, hanem emelje mellmagasságba. Most őszintén, mikor jut valakinek eszébe egy lelógatott, összekulcsolt kézről, hogy az pont a pina előtt van? Elég perverznek kell hozzá lenni.
Ezen kívül, ha nekem tinédzser koromban akár egy mm rés is volt a lábaim között ülés közben, már rámszólt, hogy zárjam össze. Ez is milyen, hogy 1mm-re szétnyitod a lábad, és neki már be is ugrik a baszás.
Még szerencse, hogy nem férfinak született, lehet, ő lenne az új hasfelmetsző dzsek.

Puncás Margit 2013.05.25. 07:19:11

Én kiadnék egy törvényt, hogy soha senki nem örülhet semminek. Sok munkát meg lehetne így spórolni.

tapolcai evolúciós zsákutca 2013.05.25. 07:22:35

@légügyi megfigyelő: Én a fatvát eregetőkre bocsájtok ki fatvát.

Blogger gizda inná a pap szavait ha az éppen orbán seggét nyalná.

@kalandfereg: Ez pont olyan, mint amikor a házas férfiak, akiknek egy kezemen megszámolható nő jutott az életükben másról sem beszélnek mint a szexről és a melóhelyen a nőket méregetik. Nevetséges milyen nemi nyomorban vannak, 20-30 év házasság után.

arajanlat 2013.05.25. 08:08:20

@kalandfereg: már megbocsáss de amit leírsz az nem a keresztényekről bizonyítja hogy mindig a szexen jár az eszük, hanem a nagynéniről, aki elég perverz alak lehet, amennyiben igaz állítasz. Ha itt a net nyilvánossága előtt akarod kiteregetni a családi szennyest, hát egészségedre, gratulálok, de hagyd ki ebből a vallást.
A többi antikeresztény pedig eddig egy konkrétumot sem írt le, várom, hátha sikerül összelapátolni valamit, volt rá idő.

Tapmancs 2013.05.25. 08:10:58

@tapolcai evolúciós zsákutca: Te nyilván nem leszel nemi nyomorban 20-30 év házasság után...

kalandfereg 2013.05.25. 08:19:35

@arajanlat:
Nem értem, mi a problémád, kivel és miről szeretnél vitatkozni, én annyit állítottam, hogy a keresztényenek is állandóan a szexen jár az esze. Ez tény, ezért őngól lenne részedről felvenni egy ezzel ellentétes álláspontot és belemenni egy eleve vesztes vitába. Már csak azért is, mert azzal, hogy valakinek állandóan a szexen jár az esze, alapvetően még semmi gond. :D
A kereszténységről, mint vallásról, sőt, úgy általában a vallásokról amúgy rendkívül negatív véleménnyel vagyok, viszont erről egy érintettel biztos, hogy nem fogok elkezdeni viztatkozni. Kábé olyan fíling lenne nekem, mint egy ötévest arról győzködni, hogy nem az ő apukája a legerősebb a világon.

arajanlat 2013.05.25. 08:43:52

@kalandfereg: mondjuk azt honnét veszed, hogy érintett vagyok a kérdésben? A kérdésben te vagy elfogult, megpedig a kereszténységgel szemben, ahogy azt itt ide le is írtad. Tehát hiába is szeretnék itt veled vitába bocsájtkozni, az érintettséged okan olyan lenne, mintha egy ötévesnek...Csak arra a tényre mutattam rá, hogy a nénikéd szexuális perverziói sajnos nem szolgálnak bizonyítékkal arra nézve, hogy a keresztények esze - úgy általában - vég nélkül a szexen jár.

tapolcai evolúciós zsákutca 2013.05.25. 08:47:58

@Tapmancs: Nem is. Több tucat barátnő után nekem már elég a napi betevő falat.

Fejesrob 2013.05.25. 09:09:51

Nem mehet el a nő a zsinagóga előtt.

Ó bocsesz, az nem iszlám:)

Fejesrob 2013.05.25. 09:10:43

@kalandfereg: Érdekes, a zsidóknak is. A rabbi pld. konkrétan pedofil. Persze ő csak azt mondja, a nyelvével nyalja le.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.25. 09:40:05

@légügyi megfigyelő:

A közélet fontos része a vallásnak, azaz alapvetően nem gond a templomi politizálás.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.05.25. 09:43:58

" Mert ha Allah azt a sorsot szánta neked, hogy egyszer egy balesetben halj meg, akkor abba te mindenféle biztonsági intézkedéssel ne avatkozz bele! "

Ha ezzel meglehet állítani akkor akor a hatalmas alah nem olyan hatalmas.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.05.25. 09:54:35

ókori világ - magyarország legalább már középkor-feudalitás szintjét elérte!

Dilis Csávó 2013.05.25. 10:23:02

@Puncás Margit: Hogyisne, hogy majd valaki azon oruljon, hogy nem kell dolgoznia! Semmi munkamegtakaritas elvtarsak, a butasag akkor jo, ha szorgalommal parosul!

Dilis Csávó 2013.05.25. 10:27:19

A kilences fatvara is van logikus magyarazat: ha pisiles kozben dumalsz akkor megno az eselye a kovetkezo kedvezotlen vegkifejleteknek:

1. lepisiled a kezed
2. mellepisilsz
3. lepisiled a nadragod
4. lepisiled az imam nadragjat, akivel tortenetesen eppen pisiles kozben beszelgetsz

tobias2 2013.05.25. 10:50:32

@The Lost Soul: "a 2. fatvát eleve "ba**hassák", elvégre az autókban immáron kötelezően légzsák is van. tudom, alapesetben csak igazán övvel hatásos, de akkor is véd :-)" Azt a japán, amerikai, német tervezők rendelték oda, és ők annyival fejlettebbek a mohamedánoknál, hogy az már szinte Allah, úgyhogy ez rendben van.

Szerintem fatva kellene járjon azért is, ha valaki elkezdi firtatni, miért van kb. 60 százalékban a Bibliából és a Tórából koppintva és jó érthetetlenre összekatyvasztva a Korán.

kifordított nagyanyó 2013.05.25. 11:17:48

Elég fura törvényeik vannak.

odamondó 2013.05.25. 12:04:24

@kalandfereg: szerintem @arajanlat csak arra akart rávilágítani sikertelenül, hogy nagynénid=/=keresztények.

További szép napot.

Makkasz 2013.05.25. 12:35:35

Az elfojtások és hülyeségek vallása ez. Hasonlít a 15. századi kereszténysékhez, csak még primitívebb. Majd kinövi.

Alaister Grand 2013.05.25. 12:48:03

Bocs, de tök fölösleges azon rugózni, hogy melyik vallásnak vannak nagyobb hülyeségei. Intelligens vallás per definíció nem létezik.

Fejesrob 2013.05.25. 12:55:40

@wmіkі: Kishaver. Van aki a zsidózásra ugrik, én a keresztényezésre. Érthető nem?

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2013.05.25. 13:24:55

Ilyenkor különösen örülök neki, hogy semmiféle hülye vallás kitalált baromságai nem érdekelnek.

légügyi megfigyelő 2013.05.25. 13:55:30

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nézd, ebben abszulúte eltérő véleményen vagyunk, amennyiben a politizálás alatt a pártpolitizálást és az emberek választási döntését befolyásolni igyekvő, többnyire hazug prédikációkat értjük. Annyiban igazad van, és ezzel korrigálni kívánom a korábban leírtakat, hogy a közéletről lehet véleménye egy papnak vagy lelkésznek, és akár beszélhet is róla. Az a fajta elfogultság, amellyel szembesülni lehet a templomokban (egyes templomokban) szerintem megengedhetetlen.
És azért a papnak kell legyen annyi józan ítélőképessége, hogy az esküvői szertartásba nem keveri bele az egyházak ötvenes évekbelihez hasonló elnyomatását, mert azért ez orbitális hazugság, és nem ez lenne a legfontosabb egy házaspár részére útravalóképp.

légügyi megfigyelő 2013.05.25. 13:58:18

@Fejesrob: azért lehet különbség aközött, aki zsigeri, meg aközött, aki előre tudja, hogy zsigeri (előre megfontoltan úgyis ugrik, az önfegyelmet nem hajlandó ismerni...)

tobias2 2013.05.25. 14:05:33

@Alaister Grand: "Bocs, de tök fölösleges azon rugózni, hogy melyik vallásnak vannak nagyobb hülyeségei."
Azért az el kell mondanom, hogy van egy vallás, amelyik egyszerűen felülmúlhatatlan az abszurd marketing kategóriában: adva van egy pedofil rablógyilkos, aki összeollóz egy csomó össze nem illő részt más szent könyvekből, jól összekeveri és rímbe szedi, hozzáír további abszurd részeket, amiket később részben visszavon, és a végén eléri, hogy szent könyvként mindezt kiadják neki! Na, erre varrjon gombot bármelyik más vallás!

tapolcai evolúciós zsákutca 2013.05.25. 14:07:28

@Fejesrob: Amikor stricheltél a Dohány utcában, nem azért küldtek el mert nőnek néztek. :-))

Baldrick68 2013.05.25. 14:17:51

@The Lost Soul:
Ez sajnos tévedés.
A légzsák öv nélkül eléggé veszélyes dolog.
Az okos mérnökök úgy kalibrálják a légzsák kioldását, hogy a biztonsági öv csak lassítja a testet és amikorra a légzsákhoz ér akkor a légzsák már fel van fújva és épp ereszkedik le.
Ha nincs az öv bekötve, akkor túl gyorsan ér oda a test és a légzsák a képébe robban az utasnak.

regress 2013.05.25. 14:32:03

@Fejesrob: minden vallásos,hülye köcsög. te meg ugorj anyádra,vagy a kecskédre.barom

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.25. 15:06:18

@légügyi megfigyelő:

Ezzel egyetértek. A szoros pártpolitizálás a templomban erősen káros jelenség.

Ramil Safarov 2013.05.25. 15:21:27

Na ebből most DZSIHÁD lesz !!!
Meghal az egész index, meg a blogolok is.

Ramil Safarov 2013.05.25. 15:30:43

@Pickles: "Ha ezzel meglehet állítani akkor akor a hatalmas alah nem olyan hatalmas. "

Már úton van hozzád egy DZSIHÁD különítmény.

Csokonai Vitéz Műhely 2013.05.25. 16:03:21

A polioval kapcsolatosat alá tudom támasztani. Volt egy muszlim iskola társam és a suli felszólította a szüleit, hogy oltassák be polio ellen (4 vagy 5 oltás, már nem emlékszem) merthogy csecsemő korában nem kapott. A szülők ezt megtagadták. A suli felkérésére a CPS (gyerekvédelmi felügyelet vagy valami ilyesmi)és az imam tök sokáig tárgyaltak, aminek az lett a vége, hogy minden család kapott egy levelet, amiben leírták a polio kockázatát és, hogy az oltás nem okoz impotenciát. Arra már nem emlékszem, hogy beoltották e a srácot. Ja, a szülők valami mérnökök voltak...

sírjatok 2013.05.25. 16:22:41

"Valamilyen furcsa oknál fogva a többség erőteljesen szexuális töltetű. Ki érti ezt?"

Má' bocs, de ez az összeválogatáson múlik, nem a fatvákon...

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2013.05.25. 16:28:40

@Csokonai Vitéz Műhely:
Persze a dolog másik fele, hogy a gyarmati időszak vége felé a 40-es, 50-es években valóban voltak oltás címszóval futó sterilizáló programok Afrikában.

Egyes országokban aztán ez kiszemelt célcsoportokra ezt követően is alkalmazták. Szóval az ilyen félelmeknek valószínűleg ez az alapja.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2013.05.25. 16:29:56

Az meg, hogy nyilvános vizeldében nem beszélgetünk egymással, tudtommal itthon is egy íratlan, de annál általánosabb norma.

Fejesrob 2013.05.25. 17:06:22

@regress: A te anyádra ugrok te kis tetű.

Zsidók b+, hogy nekem estek:))
Először a magatok portáján nézzetek körül, mielőtt más vallásokat fikáztok, mert nektek aztán van miért, az egyik legbigottabb társaság a zsidó vallásban van. Talán egyetlen vallás, ahol vér szerinti megkülönböztetés van, mint a náciknál. B+ és még ezek náciznak.

röhögő 2013.05.25. 17:23:06

@Fejesrob: Miért van az hogy te mindenhol zsidózol?

röhögő 2013.05.25. 17:24:12

@sírjatok: De nem lehetne ilyet összeválogatni, ha nem lenne sok szexuális töltetű fatva.

Fejesrob 2013.05.25. 17:27:16

@röhögő: A pár hülyét is megkérdezed, miért keresztényezik mindenhol?

kalandfereg 2013.05.25. 19:43:24

@odamondó:
a nagynéném csak egy kiragadott példa volt, nem akartam túlragozni, bár sajnos úgy nőttem fel, h rengeteget volt alkalmam megismerni a fajtájából.
De ha már, akkor:
en.wikipedia.org/wiki/Se%C3%A1n_Fortune
en.wikipedia.org/wiki/Ferns_Inquiry
boldognapot.hu/blog/a-magdolna-mosodak-aldozatai/

odamondó 2013.05.25. 22:30:28

@kalandfereg: most az írekkel akarsz meggyőzni?

Szerinted hány keresztény ember van a világon aki meg nem ilyen? Milliárd? Gratulálok, de folytasd még kérlek.

NemNick 2013.05.29. 17:27:06

@légügyi megfigyelő: Először olvasva, azt hittem eltévedtél. Másodszor is elolvasva a tekervényes mondataidat, már biztos vagyok benne.

De ha már felvetted a kesztyűt, akkor meg szedd össze magad, kérlek, mert amit eddig írtál az nyomokban sem tartalmazott konkrétumot.

Tényleg, légyszi, ha olyan általános mint állítjátok (állítod) akkor csak egyet, tényleg csak egyet, ami a bejegyzéshez kötődik.
Csak nem olyan nehéz az, ha naponta ez történik, nem?

Vagy a lényeg az előítéletes hangulatkeltés meg a mindent mindennel összemosás?

Jó, akkor legyen:

És még ha hallanátok, hogy az én néhai apai nagybátyám barátjának az ismerőse, még 1940-ben, miket hordott össze! Ő ráadásul még indiai származású volt - talán pont épp ezért?
Ez elgondolkodtató!
Istenuccse!

idióta

légügyi megfigyelő 2013.05.31. 04:47:34

@NemNick: Kedves NemNick, vagy ha jól látom a neved, idióta, nem vettem fel a kesztyűt, hanem beszélgetek emberekkel, még Veled is, ha engeded.
Amennyiben a konkrétumra kérdezel, mire gondolsz? A pap vagy papok nevére, a szentbeszédbe ágyazott politikai handabanda pontos, vagy legalább szöveghű leírására, dátumra, stb.? Magam nem lévén sem mániás, sem besúgó nem szoktam ilyen feladatokat ellátni, sem önszántamból, sem pedig utasításra, így annál többet nem tudok Neked mondani, mint amit leírtam. Ha jól látom, ezirányú tapasztalatokkal nem vagyok egyedül. Szerintem a téma iránti látható érdeklődésedet saját erőből is ki tudod elégíteni, és - amint javasoltam - járj templomokba és hallgass figyelmesen.

Az indiai származású nagybácsibarát-ismerőse típusú maszatolásod értelmetlen. Amiről beszámoltam, azt a saját fülemmel hallottam, s miután cimborámmal együtt hallottuk az elhangzottakat, nem gondolom, hogy hallucináltam volna.

Mit írhatnék még Neked, amivel segíthetnék?

sírjatok 2013.06.18. 12:28:42

@légügyi megfigyelő: "Amiről beszámoltam, azt a saját fülemmel hallottam, s miután cimborámmal együtt hallottuk az elhangzottakat"

jaa, az más. Így fórumon, ismeretlenül, leírva ez sokkal konkrétabb bizonyíték ám, mint a nagybácsibarát ismerőse :)