A katonanő Izrael egyik szimbóluma. Az alapító cionista atyák egyenlőségkultuszának egyik megnyilvánulása, egyszersmind ellentmond - látszólag - mindannak, ami a nők ügyében a Közel-Kelet többi részén folyik.  Aki egyszer is járt Izraelben, bizonnyal próbált már katonalányt fényképezni, mert az legalább olyan jellegzetesség,  mint a kalapos haszid, vagy a fekete etióp bevándorló.  Ez annyiban igaz is, hogy bár ma már a világ legtöbb országában szolgálhatnak nők a hadseregben, ahol sorkatonai szolgálat van, vagy volt, ott ez általában csak a férfiakat érinti. (A Közel-Keleten pedig kimondottan férfias dolog a katonáskodás, egyedül Kadhafinak volt kizárólag nőkből álló testőrsége.)

98612364-female-soldiers.jpg

A lányok persze, mint a legtöbb fiatal nő a világon a 21. században, magukat is szeretik fotózni, aztán meg kiteszik a Facebookra, Istagramra, akárhová. És ebből lett a baj. Mert olyan képek is kiszivárogtak, amik nem feltétlenül öregbítik az Izraeli Védelmi Erők hírnevét (vagy ki tudja - még mindig kisebb gáz, mint egy gázai bombázás).Ez pl:

98639742-female-israeli.jpg

98639758-female-israeli.jpg

A hadsereg felháborodott, és - pontosabban meg nem határozott - büntetést is kiszabott - 2010 óta ugyanis, amikor egy izraeli katona palesztin foglyokkal pózolt, megtiltották, hogy  a szolgálatban készült képeket a közösségi oldalakra kitegyék. 

Ez persze már önmagában is vicces, de a legmeglepőbb talán az arab reakció. Egy libanoni honlap  ezután összeállítást közölt az általuk legszexibbnek gondolt izraeli katonanőkről. Igen, ez abban az országban készült, amelyet ezek a szexi izraeli katonák néha bombáznak, és ahonnan rendszeresen lövik Észak-Izraelt. Az érzékiség tehát nem ismer határokat. És ,íme a válogatás. 

1_Israeli_girls.jpg

2_Israeli_girls.jpg

3_Israeli_girls.jpg

4_Israeli_girls.jpg6_Israeli_girls.jpg

7_Israeli_girls.jpg

8_Israeli_girls.jpg

9_Israeli_girls.jpg

10_Israeli_girls.jpg

11_Israeli_girls.jpg

Az persze már csak statisztikailag is igaz, hogy ott, ahol a teljes női népesség sorkatonai szolgálatot tölt, a jó nők is bekerülnek a hadseregbe. És van, aki emellett még modellkedik is. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebookon is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelkalandor.blog.hu/api/trackback/id/tr395345698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stone pit(er) 2016.06.13. 19:19:54

Itt teljes kiváltság van, hiszen a bejegyzés is három éves. Most olvasom végig, bár már egy éve is van, hogy felfedeztem az oldalt, a szíriai menekült hullám tetőzésekor. Jó kis beszámolók és elemzések. Többségük a magam nézőpontjával is jelentős átfedésben van, már persze, a társadalom szemlélet felől közelítve. Hogy miért ennél a cikknél írok először? Nem tudom. Talán mostanra kezdett viszketni az ujjam. Szóval, lehet, hogy némelyikük bombázza Libanont, de ez aligha jellemző. Az izraeli katonalányok csak ritkán jkerülnek az első vonalba. Nyilván, az ország kis mérete és a folyamatos feszültség miatt előfordult már ilyen, de elsősorban támogatói szerpkörben tűnnek fel. Ilyen alapon a környező országok fegyveres milíciáiban feltűnő nők is szerves részei lettek a harcoknak. Az is egy kissé árulkodó, hogy egy fényképen sincs tár a gépkarabélyban. Ön, mint a térség jó ismerője (nálam biztosan jobban ismeri) azt is tudja, az hogy libanoni egy honlap, még nem mond el mindent. Lehet, hogy libanoni keresztény, akikkel alapvetően szövetséges viszonyt ápol Izrael. Esetleg drúz, akikkel hol ilyen, hol olyan volt a viszony. Így esetleg nem "ellenük" folytak az akciók hanem "melletük" (is).